1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.

Molnár Klára: 06-30-438-9514
 Vörös Károly: 06-30-287-7426

E-mail:
info@angyalfeny.hu
                     molnarklara@t-online.hu
              vkarcsi@t-online.hu

Hatha Jóga

.

Mikor és miért ajánljuk neked a Hatha Jóga gyakorlatait:

- ha teljesen kezdő vagy és úgy döntöttél, többet szeretnél tenni magadért

- ha már jógáztál valahol, de most rendszeresen szeretnél gyakorolni, tanárral

- ha tudni szeretnéd mik is azok az ászanák

- ha érdekel a jóga elmélete és a légzési technikák

- ha szeretnéd kiküszöbölni a hát- és derékfájdalmakat

- ha el tudsz jönni rendszeresen egyazon időben

Tematika:

- testtisztító gyakorlatok (hatékonyabbá teszik a salakanyagoktól való megszabadulást)

- jógapózok, ászanák (átmozgatnak, masszírozzák a belső szerveket, serkentik a keringést, befolyásolják a belső elválasztású mirigyek és az idegrendszer működését)

- légzőgyakorlatok (javítják, kiegyensúlyozzák az összes szerv oxigén ellátottságát, anyagcseréjét, ezáltal energetizálnak és segítenek a stresszoldásban)

- gerincerősítő pózok

- egyensúlygyakorlatok

- relaxáció (pihentető ellazulás állapota)

- jóga elméleti anyag (jóga alapkifejezések jelentése, csakrák és nádik, jóga alapelvek – jámák, nijámák, a légzés és elme kapcsolata, stb.)

A Hatha Jóga jelentése:

A hatha szónak mély ezoterikus jelentése van. A "ha" szó alatt a Napot értik, a "tha" alatt a Holdat, azaz, a hatha jóga a Nap és a Hold, a prána és apána energiák egyesülését jelenti.

A hatha jóga nem cél, hanem csak a cél felé vezető eszköz.

A hatha jóga a fizikai testtel kezdődik, a fizikai testre fordítja a gyakorló figyelmét, ami úgy jelenik meg, mint a lélek megtestesülésének és tevékenységének az eszköze.

Az elme megtisztítása nem lehetséges a test megtisztítása nélkül, amelyben működik. A fizikai test felett megszerzett uralommal a gyakorló igyekszik uralmat szerezni a prána (életerő energia) felett és a prána feletti uralom megszerzésével az ember képessé válik elméjét is uralni. A rendszeres gyakorlással kialakul az igény a jóga erkölcsi normáival is összhangban élni csakúgy, mint a meditációt gyakorolni.

Az ászanák (kitartott testhelyzetek) és a pránájáma (légző gyakorlat) a hatha jógának csak az első két lépcsője. Az ászanák és a pránájáma gyakorlása által az elme fókuszált lesz és az illető gyorsan haladhat a koncentrációban és a meditációban. Az elme természetéből fakad változékonysága; minden éberen töltött pillanatban befolyásolják mindazok, amit lát, hall, amit érzékein keresztül tapasztal. A hatha jóga különböző pránájáma (légző) gyakorlatokat ír elő azért, hogy elérjük az elme feletti ellenőrzést.

A hatha jóga gyakorlása során, a kezdőnek krijákat (testtisztító gyakorlatokat), ászanákat (jógapózokat), pránájámát (légzőgyakorlatot), mudrákat (tartásokat) és bandhákat (energiazárakat) kell gyakorolnia.
Rendkívül fontos a fokozatosság! A jóga ászanákkal egyidejűleg gyakoroljuk a mélylégzést és az elme koncentrációját. Így a hétköznapi élet stressze feloldódik, kiegyensúlyozottá, rugalmassá, állóképessé válik a gyakorló. Az ászanák közötti mély relaxáció teljes mértékben összehangolja a test-lélek-szellem egységét.

Hogyan hat a jóga a test – lélek – szellemre?
A jóga, mint komplex rendszer a fizikai-érzelmi-szellemi működés tökéletes egyensúlyára, harmóniájára, az egység elérésére törekszik. Egészségről csak akkor beszélhetünk, ha ez megvalósul.

Az egyensúly felbomlása betegségekhez vezet. A jóga rendszere konkrét módszereket ajánl a tökéletes egyensúly elérésére, fenntartására.

Évezredek óta ismert a jóga gyógyító ereje. Holiszitkus módon hat az emberre. A belső öngyógyító mechanizmus tudatos felébresztésére és használatára épül. Alapja szervezetünk, mint egység működésének tudatos javítása, optimalizálása a jóga gyakorlataival - kihasználva azok speciális hatásait a különféle szervekre.

Jelentkezni e-mailban, vagy telefonon lehet.
Esetleges felmerülő kérdéseidre szívesen válaszolunk.

A következő Hatha Jóga órák időpontjai:

 

2018. augusztus 7., 14., 21., 28.          (keddenként),          16:00 - 18:00
2018. augusztus 8., 15., 22., 29.          (szerdánként),         08:00 - 10:00
2018. augusztus 2., 9., 16., 23., 30.     (csütörtökönként),  08:00 - 10:00; 10:30 - 12:30; 13:00 - 15:00
2018. augusztus 3., 10., 17.,  24., 31.  (péntekenként),       08:00 - 10:00


(érkezés negyed órával korábban, hogy átöltözhess, felkészülhess)

A sorozattól függetlenül bármikor be lehet kapcsolódni!

 

Vezeti: Farkas Klári
Jóga órák díja: 2500 Ft / alkalom
Telefon: 06-70-434-0526, 06-30-438-9514
E-mail:

info@angyalfeny.hu